Onze voornaamste
zorg is succes in
uw behandeling

Wij streven naar een
succesvol resultaat.

Good Hope Health Care BV is een WTZI-geregistreerde geestelijke gezondheidsdienstverlener

Een gespecialiseerde behandeling vergoed door uw zorgverzekeraar.

Onze missie is om betaalbare en effectieve geestelijke gezondheidszorg te bieden. Wij ondersteunen het idee dat verslaving een aandoening is die behandeling vereist.

Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van alle vormen van verslaving. Bovendien is Good Hope goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid en Sport.

Wij zijn ook geregistreerd bij de WTZI om deze behandelingen te verlenen. Good Hope heeft een vergunning om uw ziektekostenverzekering rechtstreeks in rekening te brengen voor uw behandeling, dus is er geen onmiddellijk financieel ongemak voor u.

Een speciaal probleem vereist een gespecialiseerde behandeling

Verslaving is een speciaal soort probleem dat een speciale behandeling vereist door mensen die gekwalificeerd zijn om deze dienst te verlenen. Anders is de behandeling gedoemd te mislukken. Al onze medewerkers zijn bekwaam en hebben jarenlange cumulatieve ervaring in de verslavingszorg.

Ons team zal hun inspanningen concentreren om u te helpen de mysteries van uw verslaving te ontrafelen. Bovendien zal het team de onderliggende factoren, zoals kindermishandeling, trauma en disfunctionele familiesystemen, in uw behandelprogramma niet negeren. Alles is belangrijk.

Wij geloven dat verslaving het beste kan worden behandeld in een klinische omgeving, waar de intensiteit van de therapie en de gesloten omgeving van een kliniek zeer dramatische resultaten kunnen opleveren. Een residentieel programma biedt ook de mogelijkheid om zonder afleiding over het probleem na te denken.

Het Good Hope behandelingsmodel

Een simpele oplossing

voor een complex probleem

Veel mensen willen weten hoe we verslaving behandelen. Bij Good Hope zijn we heel duidelijk over onze behandeldoelen. Tijdens de behandeling willen we dat onze cliënten drie zeer duidelijke en eenvoudige doelstellingen bereiken, die naar onze mening een langdurige nuchterheid en herstel zullen ondersteunen.

HET EERSTE BEHANDELDOEL

Uw verdedigingssysteem
deconstrueren

We zullen je helpen de gedachten en overtuigingen te identificeren die je opsluiten in het zelfvernietigende gedrag van je verslaving. Elke verslaafde heeft een waterdichte verklaring die hem vastzet in een voortdurende verslaving, zelfs als je weet dat het slecht afloopt.

We zullen u eerst helpen deze gedachten, overtuigingen en cognities te identificeren en vervolgens proberen ze zo te deconstrueren dat het voor u moeilijker wordt om uzelf ervan te overtuigen dat het oké is om te blijven gebruiken of drinken. We noemen dit het deconstrueren van je ontkenningssysteem.

HET TWEEDE BEHANDELDOEL

Een duidelijk begrip van uw verslaving krijgen4

We zullen u een zeer duidelijk beeld geven van uw stoornis in het gebruik van middelen, of het nu gaat om alcoholisme of verslaving. We zullen u laten zien waarom u anders bent dan iemand die recreatief drugs of alcohol gebruikt.<br><br> Met deze informatie bent u in een betere positie om een ​​weloverwogen beslissing te nemen over uw drugs- of alcoholgebruik, en zult u zien waarom nuchterheid of onthouding de veiligste weg voor u is. Niemand is ooit heel lang nuchter gebleven, simpelweg uit angst voor de gevolgen. Alleen een goed begrip van het probleem zal de nuchterheid in stand houden.

We zullen u eerst helpen deze gedachten, overtuigingen en cognities te identificeren en vervolgens proberen ze zo te deconstrueren dat het voor u moeilijker wordt om uzelf ervan te overtuigen dat het oké is om te blijven gebruiken of drinken. We noemen dit het deconstrueren van je ontkenningssysteem.

HET DERDE BEHANDELDOEL

Minimaliseer het risico
op een terugval

Wij helpen u bij het verminderen van uw terugvalrisico. Met uw inbreng zullen we helpen de problemen in uw leven te identificeren die zullen bijdragen aan een terugval. Ons team zal u vervolgens helpen deze problemen te begrijpen, zodat u ze gemakkelijker kunt oplossen.

We zullen je helpen bij het bedenken van strategieën, zodat je niet overweldigd wordt door deze problemen en jezelf terugvindt in een terugval. We zullen je introduceren en verbinden met ondersteuningssystemen om je te ondersteunen tijdens de eerste, moeilijke dagen van herstel. Ons belangrijkste behandeldoel is om hoop te geven dat herstel mogelijk is.

ONTMOET ONZE

Ons klinisch
managementteam

Merel Claus

GZ Psycholoog

“Mijn behandelstijl is direct, confronterend en empathisch. Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar hoe jij de wereld ziet en wat je drijft. Graag wil ik met je samenwerken om jouw probleem weer behapbaar te maken. In 2016 heb ik mijn masters in zowel gezondheidszorgpsychologie als ‘behavioural science’ afgerond aan de universtiteit van Nijmegen. Sindsdien heb ik gewerkt als psycholoog binnen verslavingszorg, als ook met persoonlijkheidsproblematiek, stemmings-, angst- en traumaklachten. Hierbij ben ik bekend met zowel klinische als ambulante behandeling, in Nederlands en Engels. In 2021 heb ik mijn titel als Gz-psycholoog behaald via RINO Zuid.”

Sanne van Heems

 Psycholoog

“Als afgestudeerd psycholoog aan de UvA heb ik bij verschillende instellingen gewerkt met zowel acuut suïcidale personen als chronische, complexe, comorbide verslaving. Middels Community Reinforcement Approach versterkten we de omgeving en daarmee de kwaliteit van leven van cliënten. De opgedane ervaringen geven me een stevige basis de cliënten van Good Hope te helpen met hun verslaving en de onderliggende problemen.”

Tineke Weustenenk

OFFICE MANAGER

Vanaf het eerste contact zal ik het aanspreekpunt voor jou en je naasten zijn. Je kunt me beschouwen als de schakel in je traject, ik organiseer de praktische zaken rondom je behandeling. Met mijn achtergrond in de welzijn en het maatschappelijk werkveld verkrijg ik vanuit een holistische benadering inzicht in je gehele situatie om een passend traject te kunnen vormen. Het is hierbij van belang is dat jij je op je gemak, ondersteund en veilig voelt. Door je proces in goede banen te leiden kunnen de behandelaren zich richten op de inhoud zodat jij je volledig kunt richten op je herstel.

Tracey Prenter

Klinische Manager

“Tracey is de manager van onze partnerkliniek in Zuid-Afrika. Zij zorgt ervoor dat u te allen tijde kwaliteitszorg krijgt, dat uw behandeling gericht blijft op uw herstel en dat wij alle aspecten van uw probleem aanpakken. Ze weet dat verslaving niet op zichzelf voorkomt en dat tenzij we rekening houden met het grotere geheel van onze patiënt, ze snel zullen terugvallen. Tracey is zeer toegewijd aan haar patiënten en zal altijd een stapje verder gaan om een succesvol behandelresultaat voor u te garanderen.”

Dr Rodger Meyer

CEO

“Als directeur Good Hope GGZ is het mijn taak om ervoor te zorgen dat al onze patiënten de best mogelijke behandeling krijgen van de verschillende diensten die wij leveren. Ons primaire doel is om u te helpen herstellen van een verslavende stoornis. Ik ben al vele jaren verbonden aan de verslavingszorg en ik weet wat er nodig is om het probleem te overwinnen. Ik zal mijn ervaring delen om ervoor te zorgen dat Good Hope de toonaangevende verslavingszorgdienstverlener in Nederland wordt.”

We werken met en onderschrijven de volgende

verslavingszorg

Wat Onze Cliënten Te Zeggen Hebben

Waarom Niet Vandaag Een Afspraak Maken?

Zou u meer willen weten over onze verslavingszorg en hoe wij u kunnen helpen, voel je vrij om contact met ons op te nemen via de telefoon of vul het onderstaande formulier in voor een dieper interview.