Mandraxverslaving:
wat je moet weten

inleiding

Mandraxverslaving

Behandeling

Mandrax, “buttons”, “white pipe” of quaaludes zoals de stof soms genoemd wordt, is een veelgebruikte drug in Zuid-Afrika. Het is een uiterst verslavend depressivum met een kalmerend effect op het zenuwstelsel. Het wordt vaak met cannabis gecombineerd voor een betere “roes”.

Met onze jarenlange ervaring in de behandeling van Mandraxverslavingen begrijpen we de symptomen van een Mandraxverslaving en hoe ze behandeld moet worden.

INZICHT

Wat is een

Mandraxverslaving?

Mandraxverslaving is een stoornis die het brein of gedrag van een persoon beïnvloedt. Het leidt tot het onvermogen om het gebruik van een illegale drug of medicatie onder controle te houden. Als je verslaafd geraakt, blijf je de drug gebruiken, ondanks de duidelijke schade die ze je aandoet. 

Mandrax is krachtig genoeg om na één of twee keer gebruiken verslaafd te worden. Als toonaangevend afkickcentrum van Mandrax in Kaapstad weten we op welke tekens van verslaving we moeten letten, onder meer het volgende:

Als iemand hulp nodig heeft voor een Mandraxverslaving, kan hij/zij ook hulp nodig hebben voor psychische problemen omdat Mandrax aantrekkelijk kan lijken voor mensen die zelfmedicatie zoeken voor verdriet, wanhoop of hopeloosheid.

symptomen herkennen

Symptomen

Mandraxverslaving

Als je niet goed weet of je een behandeling voor een Mandraxverslaving nodig hebt, kan je best naar de volgende symptomen kijken. Mandraxverslaving is echt een probleem geworden in Kaapstad maar met een beetje begrip kan je de hulp kiezen die bij jou past.


In ons afkickcentrum voor Mandrax kijken we ook naar langetermijneffecten zoals:

wie loopt risico

Wie loop het meeste gevaar om een Mandraxverslaving te ontwikkelen?

Genen, omgevingsfactoren, en sociale stressoren kunnen een effect hebben op het risicoprofiel van een Mandraxverslaving. Enkele factoren die kunnen meespelen:

afkicken

Ontwenningsverschijnselen na een Mandraxverslaving

Een onderdeel van de behandeling van een Mandraxverslaving is inzicht in, en de behandeling van onderstaande ontwenningsverschijnselen:

behandelingsopties

Behandelingsopties

voor een Mandraxverslaving

Als een van de oudste behandelingscentra voor Mandraxverslavingen in Kaapstad bieden we zeer gespecialiseerde behandelingsopties die zowel de oorzaak als de symptomen van de verslaving behandelen.


Rustenburg-Addiction-treatment-options

Residentieel behandelingsprogramma

In Good Hope werken we samen met de Rustenberg Clinic in Kaapstad, Zuid-Afrika, voor een residentieel afkickprogramma van 42 dagen. Het omvat dagelijkse groepstherapiesessies met onder meer interactieve gesprekken, een ontgiftingsperiode waar we zorgvuldig toezicht houden op jouw ontwenningsverschijnselen, Fellowship meetings voor 12 Stappenprogramma’s, en gezinstherapiesessies.

Gedragstherapie

Voor veel verslaafden kan therapie helpen om ongezond gedrag te vervangen door gezond gedrag. De Rustenberg Clinic combineert therapie en counseling in hun behandelingsopties. We laten verslaafden zien dat zij de behoefte onder controle kunnen krijgen en dat zij hun verslaving kunnen overwinnen. Het 12 Stappenprogramma is de voorkeursmethode voor deze behandeling.


de eerste stap zetten

Herstel is

mogelijk

Met de hulp van Good Hope kunnen verslaafden, van onder meer een lachgas verslaving of wietverslaving, herstellen en verder een voorspoedig leven leiden.

Neem contact met ons op voor een intakegesprek. We helpen je om de problemen aan te pakken die tot jouw verslaving hebben geleid en ons empathisch personeel helpt je om je reis naar herstel vol te houden.


NEEM VANDAAG NOG CONTACT OP MET GOOD HOPE