Good Hope Health Care BV is een WTZI-geregistreerde GGZ-dienstverlener.

Behandelingen

Contact Us

PLAN EEN INTAKEGESPREK

Onze behandeling richt zich niet alleen op verslaving, maar op de hele persoon.

Bij Good Hope staat de gezondheid en het herstel van elke cliënt voorop. Onze toewijding ligt in het bieden van hoogwaardige zorg voor jou en je dierbaren. We stellen persoonlijke behandelplannen op die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften.

 

Ons doel is om verbinding te zoeken tussen persoon en programma, waarbij we een betekenisvol proces stimuleren in plaats van slechts een stoornis aan te pakken.

 

Hoe Good Hope je kan helpen

  • Snelle intakeprocedure met minimale vertragingen
  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Duidelijkheid over eventuele eigen bijdrage vooraf
  • Hoogwaardige klinische en ambulante behandeling
  • Detox wordt geregeld indien nodig
  • Nazorgprogramma inbegrepen
  • Familieprogramma beschikbaar
  • Onze partnerkliniek heeft een vooraanstaande internationale reputatie
  • Wij regelen al het papierwerk
  • Gelegen in Nederland en Zuid-Afrika

 

HET BEHANDELPROCES

Het behandelingsproces begint met je eerste aanvraag, via e-mail contactformulier of telefonisch. Een van onze teamleden zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om jouw behoeften voor behandeling te beoordelen en advies te geven over hoe wij kunnen helpen. Vervolgens zullen we een eerste intakegesprek regelen op ons kantoor op een tijdstip dat jou schikt.

 

Een lid van ons klinische team zal een uitgebreid interview afnemen om gedetailleerde informatie te verzamelen over je verslaving, de impact ervan op je leven en je motivatie voor behandeling. Daarnaast zullen we informeren naar persoonlijke omstandigheden, waaronder voorgeschreven medicatie en voorgeschiedenis.

 

Het doel van dit interview is om de ernst van je verslaving te beoordelen en te bepalen welk behandelprogramma het beste bij jou past. We verzamelen ook alle benodigde informatie die je zorgverzekeraar nodig heeft voor de autorisatie van de behandeling.

Wij bieden 3 mogelijke behandelingen

Klinische
Behandeling

Indien klinische behandeling wordt geadviseerd, zullen we samen de benodigde regelingen treffen. Good Hope Health Care zal contact opnemen met je zorgverzekeraar om vergoeding voor de behandeling te verifiëren en het benodigde papierwerk regelen.

Dit is een minder intensieve behandelmethode waarmee je thuis kunt blijven wonen en je normale activiteiten zoals werk, kunt voortzetten. 

Prehab Individuele Behandeling

Dit programma is voor cliënten die twijfelen over de ernst van hun verslaving en of ze behandeling nodig hebben. Prehab is individuele begeleiding die je kan helpen een weloverwogen beslissing te nemen over de beste weg vooruit.

Cliënten met een ernstige drugs- of alcoholverslaving kunnen vóór opname een detox nodig hebben. Dit wordt georganiseerd door Good Hope, en zal uitgevoerd worden in een geschikte medische instelling in Nederland. Detox kan ook plaatsvinden in onze partnerkliniek, die eveneens geregistreerd is voor detoxificatie.

Na het succesvol afronden van de klinische behandeling adviseren wij ten zeerste deel te nemen aan ons wekelijkse nazorgprogramma, dat bedoeld is om je herstel te bevorderen en ondersteuning te bieden bij mogelijke terugvalsituaties.

 

Binnen het nazorgprogramma zullen wij je begeleiden in het omgaan met triggers, het herkennen van terugvalsrisico’s en je voorzien van richtlijnen voor een succesvolle re-integratie in het dagelijks leven na de klinische behandeling.

Verslavingzorg Good Hope

Na voltooiing van hun behandeling hebben sommige cliënten wellicht behoefte aan een veilige thuissituatie. Ons administratieve team zal zich inspannen om passende accommodatie te regelen en zal eveneens namens jou een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

Terugval na behandeling en terugkeer naar actieve verslaving is niet ongebruikelijk. Wij bieden een gespecialiseerde behandeling die gericht is op het analyseren van je terugval, en je opnieuw te richten op je herstel. Een heropname in klinische zorg is niet altijd nodig.

Familieleden kunnen soms een integraal onderdeel zijn van het probleem. Daarom bieden wij een familieprogramma aan ter ondersteuning. Dit programma is ontworpen om je dierbaren te helpen op een doeltreffende en positieve wijze om te gaan met je verslaving, en op welke manier zij kunnen bijdragen aan de oplossing. Bovendien ondersteunt het programma familieleden bij het helen van eventueel opgelopen trauma.

Wij bieden de volgende diensten aan in Amsterdam:

Ervaringen van onze cliënten:

Waarom niet vandaag een afspraak maken?

Wil je meer informatie over onze verslavingszorg en hoe wij je kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op via de telefoon, of vul onderstaand formulier in.