3mmc verslaving

Verslaafd aan drugs?

Het poeder 3mmc is sinds 2012 verkrijgbaar in Nederland en in de jaren daarna erg populair geworden als partydrug. In die kringen staat 3mmc ook wel bekend als ‘poes’. Omdat het pas relatief recent breed wordt gebruikt, is er nog weinig bekend over de risico s op de lange termijn.

Wel bekend is dat het middel zeer verslavend is en dat van 3mmc afkicken behoorlijk heftig kan verlopen. Bent u verslaafd aan 3mmc en wilt u er vanaf? Good Hope GGZ biedt hulp in alle stadia van 3mmc verslaving.

3mmc verslavend

De herkomst

van 3mmc

3mmc is afgeleid van 4mmc. Hoewel dit middel onder zijn chemische naam mefedron al sinds 1929 bestaat, werd er tot 2000 niet veel mee gedaan. Vanaf die tijd kwam 4mmc onder meer op de markt als beschermingsmiddel voor planten. Wat later werd het ook als drug gebruikt en verkocht als ‘miauw miauw’. Toen 4mmc in veel landen illegaal werd, begonnen drugslaboratoria met de ontwikkeling van het verwante, legale en qua werking vergelijkbare 3mmc. Door het snel toenemende gebruik en de gezondheidsrisico’s heeft de Nederlandse overheid 3-mmc inmiddels echter op Lijst II van de Opiumwet gezet. 

Met ingang van 28 oktober 2021 zijn de productie, handel en het bezit ervan strafbaar geworden. Hoewel het middel met de toevoeging aan Lijst II als softdrugs wordt beschouwd, is 3mmc verslavend. Veel gebruikers hebben bovendien professionele hulp nodig voor afkicken 3mmc. De reden dat 3mmc niet als harddrug is bestempeld en aan Lijst I van de Opiumwet is toegevoegd, is dat hiervoor nog te weinig wetenschappelijk bewijs is.

Drugsverslaving, vind je vrijheid terug.

Effecten bij het

gebruik van 3-mmc

De effecten van 3mmc lijken op die van xtc en coke. Tijdens het gebruik voelt men zich vrolijk, energiek en alert, terwijl ook het zelfvertrouwen en het libido toenemen. Verder legt iemand die 3mmc heeft genomen gemakkelijker contacten en is men socialer. Vermoeidheid wordt er juist door onderdrukt. Het middel wordt gesnoven of geslikt, en de effecten houden drie tot zeven uur aan. De meeste gebruikers hebben de volgende dag een zware kater.

3mmc verslavend

de tekens herkennen

Wat maakt 3mmc verslavend

en hoe verslavend is het?

Hoewel 3mmc vergeleken met andere party- en designerdrugs, zoals xtc verslaving en cocaïneverslaving, nog maar kort bestaat, wijst alles erop dat gebruikers snel verslaafd aan 3mmc kunnen raken. De manier waarop 3mmc verslavend is, vertoont overeenkomsten met GHB. Net als bij dit narcosemiddel ontwikkelt u na het enkele keren te hebben gebruikt reeds een verslaving. Het algemene beeld is dat 3mmc misschien zelfs nog verslavender is dan andere drugs. De reden daarvan is dat veel mensen al tijdens het gebruik een sterke neiging voelen om meer te nemen. Hierdoor ontstaat op een gegeven moment een 3mmc verslaving. Een bijkomend kenmerk is dat verslaafden aan 3-mmc als ze het middel niet hebben gebruikt weinig zin hebben om dingen te ondernemen of dagelijkse verplichtingen na te komen. Afkicken van 3mmc is dan de enige manier om uw oude zelf weer terug te krijgen.

Lichamelijke en
geestelijke gevolgen

van 3-mmc verslaving

Symptomen bij

van 3-mmc verslaving

Niet alleen is 3mmc verslavend, het kan ook allerlei psychische en lichamelijke gevolgen voor de gebruiker hebben. Tot de lichamelijke risico s van 3-mmc bij langdurig gebruik behoren onder andere hartkloppingen, een hartstilstand, een hersenbloeding, hoge bloeddruk, verhoogde temperatuur, gebitsschade, verminderde reuk en smaak, minder eetlust, gespannen spieren, schade aan de lever, gewichtsverlies, misselijkheid, uitdroging en paresthesie of overgevoeligheid van de huid. Psychische klachten die kunnen ontstaan door een 3mmc verslaving zijn paniekaanvallen, rusteloosheid, hallucinaties, wantrouwen, psychoses, epileptische aanvallen, angstgevoelens en depressie.

Wie eenmaal verslaafd aan 3mmc is, komt daar niet zomaar weer vanaf. Afkicken van 3mmc verloopt bovendien niet zonder bepaalde bijwerkingen. U kunt last krijgen van lichamelijke en mentale vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijn, buikpijn en keelpijn. Andere symptomen die soms optreden zijn agressieve gevoelens, snel geïrriteerd raken, suïcidale gedachten, angst, demotivatie en beschadigingen aan of verkleuringen van de aderen. Vanwege de vele bijwerkingen is op eigen gelegenheid van 3mmc afkicken niet verstandig. U kunt hiervoor daarom beter een professionele partij inschakelen.

een gezonder, gelukkiger leven

Afkicken van 3-mmc

via Good Hope GGZ

Ondanks de mate waarin 3mmc verslavend is, kan Good Hope u altijd helpen om ermee te stoppen. Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van uiteenlopende verslavingen, waaronder ook nieuwere soorten designerdrugs als 3-mmc. Contact opnemen met Good Hope is de eerste stap voor afkicken 3mmc. Plan daarom vandaag nog een intakegesprek in. Het grote voordeel van kiezen voor Good Hope bij een 3mmc verslaving is dat wij een behandelprogramma opstellen dat helemaal op uw behoeften is toegespitst. We geven u bij afkicken van 3mmc dus de hulp en zorg die voor u best is.