Good Hope Health Care BV is een WTZI-geregistreerde GGZ-dienstverlener.

Verslaving overwinnen dankzij
afkickkliniek Zuid Afrika

inleiding

Afkickkliniek

Zuid-Afrika

De beste manier om een verslaving te overwinnen, is door af te kicken onder professionele begeleiding. Dit kan bij Good Hope door middel van ambulante zorg met therapie op afspraak of via een klinische behandeling. In dit laatste geval wordt u opgenomen in een kliniek in Zuid Afrika. Good Hope werkt samen met verschillende Zuid Afrikaanse instellingen voor verslavingszorg, waaronder kliniek Rustenburg.

verslaafd-aan-drugs

INZICHT

Wat is een afkickkliniek en

wanneer heb je die nodig?

Een verslavings- of afkickkliniek is een zorg verlenende instantie, waarin uiteenlopende soorten verslavingen worden behandeld. Het gaat daarbij vaak om drugsverslavingen. Maar ook als u verslaafd bent aan alcohol of medicatie heeft u veel baat bij een behandeling in een afkickkliniek Afrika of elders. Een klinische opname is vooral bedoeld voor mensen bij wie de verslaving het dagelijks leven bepaalt. Om een einde te maken aan overmatig drugs-, alcohol- of medicijnengebruik is een afkickcentrum dan de beste oplossing.

Wat doet een

verslavingskliniek Zuid Afrika?

In onze kliniek wordt de hulp geboden die nodig is om een verslaving voorgoed achter u te laten. Dit gebeurt onder leiding van counselors met jarenlange ervaring op dit gebied. Ons afkickcentrum Zuid Afrika werkt met intensieve behandelprogramma’s en therapieën, waarvan het resultaat bewezen is. Zo wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van het Minnesota model of 12-stappenplan. Hierin onderkent u uw verslaving, accepteert u hulp en maakt u door middel van zelfreflectie de balans van uw leven op. Onze afkickkliniek in Zuid Afrika biedt daarbij altijd maatoplossingen, die gericht zijn op uw specifieke behoeften.

andere gevolgen

Waarom afkicken

in Zuid Afrika?

Gebruikers kunnen eerst verschillende methoden uitproberen om de drug te gebruiken zodat het effect sneller optreedt of langer aanhoudt, bijvoorbeeld door ‘crack cocaine’ te roken of zichzelf met verdunde cocaïne in te spuiten.

Als hun tolerantieniveau toeneemt, hebben ze steeds grotere hoeveelheden van de drug nodig. Als ze geen high kunnen bereiken of hun druggebruik niet meer kunnen betalen, kunnen ze op zoek gaan naar andere drugs die goedkoper zijn en de gewenste effecten beter kunnen produceren.

Cocaïne is een stimulerend middel, zodat regelmatige of lange gebruikers geneigd zijn om andere stimulerende middelen te gaan gebruiken, bijvoorbeeld methamfetamine (meth of tik) of amfetamines zoals ADHD medicatie. Het gebeurt ook vaak dat gebruikers bij slaapgebrek aan zelfmedicatie doen met een kalmerende drug zoals cannabis.

Voordelen van verslavingskliniek

Rustenburg in Zuid Afrika

Onze afkickkliniek in Zuid Afrika biedt een uitgebreid behandelprogramma met indien nodig ook psychiatrische ondersteuning. Kliniek Rustenburg ligt aan de rand van Kaapstad en is een complex bestaande uit meerdere gebouwen. Het glooiende terrein ademt een campus-achtige sfeer, dat tevens gelegenheid biedt tot ontspanning. Een van de voordelen van opname in de Rustenburg afkickkliniek via Good Hope is dat wij geen wachtlijsten hebben. Met een doorverwijzingsbrief van uw huisarts worden de kosten van klinische opname bovendien geheel vergoed door uw zorgverzekeringsmaatschappij.

Overigens zijn er in het verleden wel eens problemen geweest rond addictioncare Zuid Afrika, die tot een rechtszaak leidden. Hierdoor leek het er even op dat afkicken in Zuid Afrika niet meer financieel gedekt zou zijn. In een hoger beroep is echter bepaald dat een zorgverzekeraar behandelingen in Zuid-Afrika moet blijven vergoeden. U kunt zich via onze website aanmelden voor een intakegesprek voor afkicken Zuid Afrika. Good Hope zorgt voor de reispapieren en toelatingsbeoordeling.

een gezonder, gelukkiger leven

Pak je

leven terug op