Good Hope:
gespecialiseerd in verslavingszorg.

Wij helpen u de weg terug te vinden naar een beter leven.

Het begint allemaal wanneer u om hulp vraagt. Voor uzelf en uw naasten.

 • Voor zorgverzekerden
 • Voor private cliënten
 • Géén wachtlijst, plan direct uw intake

Good Hope Gezondheidszorg BV is een WTZI-geregistreerde GGZ-dienstverlener

Good Hope verslavingskliniek belooft u:

ONAFHANKELIJKHEID

HOOP

CONNECTIE

HERSTEL

VRIJHEID

Waarom kiezen voor Good Hope verslavingszorg?

 • Géén wachtlijsten
 • Elke klinische en ambulante behandeling kan direct worden geregeld
 • Geen verborgen eigen bijdrage
 • Wij overleggen met uw zorgverzekering
 • Wij regelen uw toelatingsbeoordeling
 • Wij regelen het papierwerk en maken reisarrangementen
 • Wij leveren effectieve behandelingen met bewezen resultaten
 • Onze partnerklinieken hebben jarenlange ervaring
 • Ons nazorgprogramma versterkt uw herstel
 • Ons familieprogramma biedt belangrijke ondersteuning

Onze partners in verslavingszorg

Wij onderschrijven de Halfway Houses en Safehouses die verslavingszorg ondersteunen en cliënten helpen door in te zetten op volledige abstinentie.  Ontdek al onze partners en laat ons weten of je ons doel ondersteunt. We voegen je graag toe aan de immer groeiende lijst!

Centrale Kantoren & Partnerklinieken

We hebben een selectie klinieken in Nederland en Zuid-Afrika.

Centraal Kantoor

Amsterdam

Centrale Kantoren & Partnerklinieken

We hebben een selectie klinieken in Nederland en Zuid-Afrika.

Centraal Kantoor

Amsterdam

Ontdek onze locaties

Hoofdkantoor Amsterdam & Partnerkliniek Rustenburg in Kaapstad

De verslavingsklinieken

Good Hope heeft geen locaties voor klinische opnamen in Nederland, maar ook een verslavingskliniek in Zuid Afrika. Dit is de Rustenburgkliniekgevestigd in Kaapstad.  

In een prachtige omgeving kunt u zich hier helemaal richten op het overwinnen van uw verslaving. En dat doet u natuurlijk niet alleen. In elke afkickkliniek staat een uitgebreid team voor u klaar, dat op de voor u meest effectieve wijze aan uw herstel werkt. 

Onze behandeling is geïndividualiseerd en daardoor in alles aangepast aan uw behoeften. Een behandelprogramma rond verslavingszorg neemt enkele weken in beslag. Hieronder vindt u directe links naar de sites van de Rustenburg- en TharagaykliniekU wordt op de desbetreffende website van de instelling voor verslaving goed en uitgebreid geïnformeerd over de behandelmogelijkheden en aanwezige faciliteiten.

Hulp en behandeling bij een verslaving

Good Hope Gezondheidszorg biedt geïndividualiseerde verslavingsbehandeling op basis van uw persoonlijke behoeften. We bieden klinische en ambulante programma’s in onze verslavingsklinieken met professionele, ervaren en zorgzame counselors. Onze behandelingen helpen u te bevrijden van uw huidige verslaving en bieden u een kans om uw leven terug te winnen. Lees verder over onze behandelingsdiensten.

Hoe ons behandelingsproces werkt

Good Hope GGZ Verslavingszorg & Verslavingsklinieken - behandelingsproces
Good Hope GGZ Verslavingszorg & Verslavingsklinieken - behandelingsproces

Gericht werken aan een verslavingsvrije toekomst

Good Hope biedt verschillende vormen van verslavingszorg aan. Bij een ambulante behandeling wordt u niet opgenomen in een verslavingskliniek. Afhankelijk van uw situatie kan dit worden toegepast bij een verslaving aan medicijnen, gokken of porno. Indien intensievere zorg nodig is, komt u in aanmerking voor een klinische behandeling. U wordt dan opgenomen in een van onze verslavingsklinieken.

Lees meer informatie over de verschillende verslavingen.

Alcoholisme

Wiet & Hasj Verslaving

Crystal Meth Verslaving

Cocaine & Crack Verslaving

Ketamine Verslaving

GHB Verslaving

Amfetamine Verslaving

Heroïne Verslaving

Voorgeschreven Medicatie Verslaving

Codependency

Ritalin
Verslaving

Seks & Liefde Verslaving

Voedsel Verslaving

Codependency

Voedsel Verslaving

Waarom opname in een verslavingskliniek?

Om iemand van een verslaving af te helpen, is een behandelprogramma op locatie vaak de betere oplossing. Vooral als de verslaving een grote impact heeft of van langdurige aard is. Bijvoorbeeld wanneer u verslaafd bent aan alcohol, drugs of een combinatie daarvan. In dat geval wordt doorgaans meer resultaat geboekt in een instelling voor verslavingszorg.  

Wij bieden hier specifieke behandelingen aan, die afgestemd zijn op wat u nodig heeft en worden uitgevoerd door ervaren en gekwalificeerde medewerkers. In onze afkickkliniek krijgt u een zorgprogramma dat optimaal rekening houdt met uw omstandigheden en waarin ook aandacht is voor onderliggende factoren, zoals psychische problemen of onbehandelde trauma’s. De faciliteiten en kennis die in een verslavingskliniek voorhanden zijn maken het mogelijk om uitgebreide en veelomvattende behandelingen te geven. 

Voordelen van opname in een instelling

Verslaving hangt meestal samen met externe factoren. Dat kan de privésituatie zijn, de vrienden en/of bekenden met wie men omgaat of de triggers waaraan men in het dagelijks leven onbewust wordt blootgesteld. Opname in een afkickkliniek geeft u niet alleen de zorg die u nodig heeft, maar haalt u ook uit de omgeving die uw verslaving in stand houdt.  

verslaving en afhankelijkheid

De gesloten aard van een rehab kliniek maakt bovendien intensieve behandeltherapieën mogelijk, waarbij professionele hulp en counseling 24 uur per dag en zeven dagen per week aanwezig zijn. Zo wordt u uw verslaving zonder afleiding de baas. Een ander voordeel is dat u in onze kliniek verblijft met lotgenoten en gelijkgestemden. Onze cliënten wisselen onderling ervaringen uit, leren van elkaar en sommigen sluiten waardevolle vriendschappen voor de rest van hun leven.

Verslavingszorg met klinische opname via Good Hope

Iedereen verdient een zo goed en compleet mogelijk leven zonder verslaving. Opname in een kliniek is de eerste stap om dat te bereiken. Om u klinisch te laten opnemen, kunt u via onze website een aanvraag indienen. Allereerst krijgt u een intakegesprek in Amsterdam. Hierbij bespreken wij uw verslaving met u en de problemen die daarmee te maken hebben.

Ook uw persoonlijke omstandigheden, motivatie en eventuele behandel- en medicatiegeschiedenis komen aan bod. In overleg met u selecteren we vervolgens de beste afkickkliniek voor uw situatie. Good Hope maakt daarna, indien gewenst, het reisarrangement in orde en neemt contact op met uw zorgverzekeringsmaatschappij. Tenslotte regelen wij het contact met de verslavingskliniek voor de opname en het verdere papierwerk.

Plan een intakegesprek