Hulp bij speed verslaving

Verslaafd aan drugs?

Speed is een stimulerend middel, dat de gebruiker een energiek gevoel geeft. De officiële benaming ervan is amfetamine en het staat ook wel bekend als pep. Het is een poeder, dat doorgaans wordt gesnoven of in een vloeitje verpakt wordt doorgeslikt. Net als andere harddrugs is speed verslavend. Het kost vaak dan ook veel moeite om te stoppen met speedgebruik.

Als u verslaafd aan speed bent, helpt Good Hope GGZ u om er voorgoed van af te komen.

speed verslaving

INZICHT

Speed amfetamine:

wat is het en hoe is het ontstaan?

Amfetamine is een synthetische drug. Het wordt gemaakt in een drugslaboratorium door bepaalde chemicaliën met elkaar te vermengen. De Roemeense chemicus Lazăr Edeleanu geldt als de ontdekker ervan. Hij maakte het middel voor het eerst in 1887 en noemde het phenylisopropylamine. Lange tijd werd er weinig mee gedaan. Vanaf 1933 gebruikte de medische wereld amfetamine onder de naam Benzedrine om aandoeningen als astma, bronchitis, lage bloeddruk en obesitas te behandelen. Al gauw kwam men erachter dat het middel ook uitermate stimulerende eigenschappen had. Om die reden was het gebruiken van speed in de Tweede Wereldoorlog en de Vietnamoorlog populair onder soldaten. Omdat speed lichamelijk verslavend bleek en tevens geestelijke afhankelijkheid veroorzaakte, werd het in 1971 medisch gereguleerd en daarmee een illegale drug.

Drugsverslaving, vind je vrijheid terug.

Effecten

van speed

Het effect van speed is vergelijkbaar met cocaïne. Een groot verschil is evenwel dat de roes een stuk langer duurt, namelijk vier tot acht uur. Dat het bovendien goedkoper is dan coke, maakt de kans om verslaafd aan speed te raken extra groot. Speed werkt bij snuiven al na een paar minuten. Verpakt in een vloeitje heeft het een halfuur tot een uur nodig om door het lichaam te worden opgenomen. Met speed voel je geen vermoeidheid, ben je socialer en beweeglijker en heb je minder eetlust. Mensen gebruiken speed dan ook meestal in het uitgaansleven en op festivals om langer te kunnen dansen of langer wakker te blijven. Daarnaast wordt de partydrug vaak gecombineerd met andere verslavende middelen zoals 3mmc verslaving en xtc verslaving. Een bijkomende reden waarom speed drugs verslavend is, is associatie. Uitgaan zonder pep snuiven of slikken wordt minder interessant en is uiteindelijk ondenkbaar.

speed verslaving

neem je leven terug

Risico’s op korte

en lange termijn

Naast geestelijke en lichamelijke afhankelijkheid brengt speedgebruik een groot aantal andere risico’s met zich mee. Op de korte termijn kunt u last krijgen van hart- en vaatproblemen, oververhitting, misselijkheid, uitdroging, draaierigheid, angst en verwardheid. De speedkater in de dagen erna uit zich in vermoeidheid, lusteloosheid en neerslachtigheid. Wanneer u voor langere tijd speed gebruikt bestaat de kans op psychische klachten, slaapproblemen, oververmoeidheid, vermagering, hersenschade en tandbederf. Ook de hoeveelheid neusslijmvlies en de dikte van het neustussenschot gaan achteruit. Dit probleem doet zich overigens alleen voor bij speed snuiven. Als gevolg hiervan kunt u chronisch verkouden worden.

Hoe is een verslaving

speed te herkennen?

Er zijn diverse aanwijzingen die erop kunnen duiden dat iemand een speed verslaving heeft. Bijvoorbeeld wanneer u het tijdens het uitgaan minder naar uw zin hebt zonder speed. Of als u in de dagen na het snuiven of slikken te maken krijgt met hartkloppingen of stemmingswisselingen. Bij regelmatig en langdurig gebruik treedt gewenning op, zodat steeds meer speed nodig is om hetzelfde effect te krijgen. Uiteindelijk zitten sommigen op zo’n hoge dosis, dat ze tien of twintig keer zoveel drugs gebruiken als in het begin. Herkent u dit? Dan bent u waarschijnlijk verslaafd aan speed. Zet dan vandaag nog de eerste stap naar een leven zonder speed.

Speed verslaving

een gezonder, gelukkiger leven

Speed verslaving

overwinnen met Good Hope

Door gewenning, associatie en de bijna onmerkbare wijze waarop speed verslavend is, gaan gebruikers er soms jarenlang mee door. Ook als u langer speed slikt of snuift is herstel echter goed mogelijk. Good Hope GGZ biedt professionele hulp bij verslaving speed. Neem per e-mail of telefoon contact met ons op voor een intakegesprek. Wij stellen vervolgens een behandelprogramma op, dat helemaal is gericht op uw situatie. Met een ambulante behandeling of klinische opname zorgen we voor een succesvolle aanpak van uw speed verslaving.