Kies voor herstel
en herwin uw leven.

Good Hope is toegewijd aan de gezondheid en het herstel van elke cliënt. We doen er alles aan om u en uw dierbaren de best mogelijke zorg te bieden.

Ambulant Zorgprogramma

Good Hope biedt een Ambulant Zorgprogramma (BGGZ). Het is ontworpen voor die cliënten die de intensiteit van klinische zorg niet nodig hebben of niet in staat zijn om aan de eisen van klinische zorg te voldoen. Good Hope maakt gebruik van het behandelprogramma Resultaten Scoren, dat is ontwikkeld door de Stichting Verslavingskunde in Nederland. Het programma bestaat uit maximaal 12 sessies: 8 gestructureerde sessies en 4 sessies in te richten naar uw behoeften.

 

De principes achter het programma zijn als volgt: Eerst zullen we de functie van uw gebruik identificeren, welk doel uw gebruik u dient en vervolgens helpen we u te begrijpen waarom deze functie betekenis of voordeel voor u heeft. Heel vaak heeft dit te maken met het leerervaringen uit je verleden. Hoewel men de tijd niet kan terugdraaien om te kijken naar wat er echt in het verleden is gebeurd om de verbanden met de huidige situaties te zien, kan het zeker nuttig zijn om te weten waar uw gebruik vandaan komt. Nieuwe inzichten faciliteren nieuw gedrag.

 

Het programma is ook erg praktisch en geeft handvatten om middelen te weigeren in uitdagende situaties, om met gedachten en mensen om te gaan zonder zich over te geven aan verlangen en gebruik. Het programma is zo gestructureerd dat u gedragsveranderingen tussen sessies kunt oefenen en de ervaringen met het nieuwe gedrag bespreekt met uw behandelaar. Het is belangrijk om te beseffen dat herstel van verslaving gaat over een gedragsverandering. Hiertoe moet nieuw, gezond gedrag worden geïntroduceerd dat minstens zo functioneel is als uw gebruik, maar minder schade aanricht. Triggers met een hoog risico moeten worden vermeden en nieuw gezond gedrag dient beloond te worden.

 

Tot slot helpt het programma u bij het opstellen van een terugvalplan, in geval van nood.

 

U komt in aanmerking voor het Ambulante Zorg Programma, indien u:

  1. In staat bent om alle sessies bij te wonen, online of persoonlijk
  2. Geen detox nodig heeft
  3. Psychiatrisch en emotioneel stabiel bent
  4. U een zekere mate van sociale stabiliteit in uw leven hebt

Wij bieden de volgende diensten aan in Amsterdam

Wat Onze Cliënten Te Zeggen Hebben

Waarom Niet Vandaag Een Afspraak Maken?

Zou u meer willen weten over onze verslavingszorg en hoe wij u kunnen helpen, voel je vrij om contact met ons op te nemen via de telefoon of vul het onderstaande formulier in voor een dieper interview.