Good Hope Health Care BV is een WTZI-geregistreerde GGZ-dienstverlener.

Detox

Detox

Na langdurig gebruik van alcohol en/of verslavende middelen, kan het nodig zijn dat het lichaam eerst moet ontgiften. Dit noemen we detox (detoxificatie). Detox kan gepaard gaan met ontwenningsverschijnselen, omdat het lichaam zich aanpast aan het ontbreken van de stof waaraan het gewend is geraakt. Deze symptomen variëren afhankelijk van de stof en de ernst van de verslaving. Het doel van detox is om het lichaam te zuiveren van alcohol en/of drugs en het voor te bereiden op verdere behandeling en herstel.
Tijdens intake wordt beoordeeld of detox noodzakelijk is.

Heeft u een alcoholverslaving of een andere verslaving? Ons team in Amsterdam staat klaar om jouw vragen te beantwoorden. Wil je meer weten over onze behandelingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Medisch toezicht

In het geval van een detox organiseren wij dit zodanig dat dit onder medisch toezicht plaatsvindt. Afhankelijk van de ernst en aard van de verslaving duurt detox 1 tot 3 weken. Het is mogelijk dat de artsen, in overleg met de cliënt, medicatie voorschrijven om zo de ontwenningsverschijnselen te verminderen en het ontgiftingsproces te versnellen.

 

Na afronding van de detox zal direct aansluitend de klinische opname van start gaan.