Good Hope Health Care BV is een WTZI-geregistreerde GGZ-dienstverlener.

Opname voor alcoholisten
via Good Hope GGZ

alcoholverslaving

Behandelen bij

Good Hope GGZ

Als u uw alcoholverslaving voorgoed wilt overwinnen, is opname kliniek alcoholisme aan te raden. U krijgt hier de hulp die u nodig hebt, terwijl er tevens aandacht is voor de onderliggende problematiek. Bij een alcoholverslaving spelen namelijk ook vaak andere factoren mee. Uzelf of iemand uit uw familie-, vrienden- of kennissenkring laten opnemen voor alcohol kan via Good Hope GGZ. Wij helpen u in onze alcoholkliniek Rustenburg in Zuid-Afrika om definitief te stoppen met drinken.

Wanneer is iemand laten opnemen voor alcohol noodzakelijk?

Alcoholisme is een ruim begrip, dat geen algemene definitie
kent. Daardoor is bijvoorbeeld niet te stellen hoeveel alcohol iemand wekelijks tot zich moet nemen voor opname afkickkliniek alcohol. Als afwegingen om over te gaan tot directe opname in Rustenburg wordt daarom gekeken naar de reden voor het alcoholgebruik en de invloed die het heeft op het dagelijks leven.

Voor een effectieve behandeling moet de verslaafde bovendien inzien dat opname in een afkickkliniek de beste oplossing is. Gedwongen opname kan alleen als iemand een acuut gevaar voor zichzelf of zijn omgeving vormt. Daarbij moet het acute gevaar dusdanig zijn dat klinische behandeling noodzakelijk is. Meestal hangt dit samen met een psychiatrische stoornis en/of het gebruik van andere verslavende middelen. Dwang wordt alleen in het uiterste geval toegepast.

Verslaafd aan alcohol? vind je vrijheid terug.

Wat moet u doen voor een opname

in de alcoholkliniek Rustenburg?

Als u zich wilt laten opnemen voor alcohol is het van belang dat u toegeeft dat u een drankprobleem hebt. Accepteren dat u de hulp van een opname kliniek alcoholisme nodig heeft, is de eerste stap op weg naar een leven zonder drank. Verder moet u voldoende gemotiveerd zijn om van uw verslaving af te komen. Indien de juiste motivatie ontbreekt, is de kans dat u terugvalt naar alcoholmisbruik een stuk groter. Om zich in alcoholkliniek Rustenburg te laten opnemen, kunt u een afspraak maken op het hoofdkantoor van Good Hope GGZ in Amsterdam. Er vindt dan een intakegesprek plaats, zodat wij meer inzicht te krijgen in uw verslaving, de achtergronden ervan, de problemen die u ervan ondervindt, uw behandel- en medicatiegeschiedenis en uw motivatie. Hoe groot deze motivatie is, is voor ons overigens geen doorslaggevend criterium om af te zien van opname afkickkliniek alcohol Rustenburg.

Hoe snel kan iemand zich laten opnemen?

Klinische opname voor alcoholisten via Good Hope GGZ is kort na het intakegesprek al mogelijk. Een groot voordeel is namelijk dat wij geen wachtlijsten hebben. Omdat u voor opname kliniek alcohol Rustenburg naar Zuid-Afrika afreist, moeten eerst wel de noodzakelijke reisarrangementen en reispapieren worden geregeld. Wilt u zichzelf of iemand laten opnemen alcohol? Dan dient u of de cliënt verder over een doorverwijzing van de huisarts te beschikken. Hiermee wordt het verblijf in onze opname kliniek alcoholisme Rustenburg vergoed door de zorgverzekering. Desgewenst kan Good Hope GGZ zowel de reispapieren als de verwijzingsbrief in orde maken.
Good Hope GGZ Verslavingszorg Kwaliteitszorg
Good Hope GGZ Addiction Treatment Options in Netherlands and South Africa

Wat kan men verwachten bij
een opname in de kliniek?

In Rustenburg zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week counselors en andere professionele medewerkers aanwezig. Samen met u werken zij via therapieën en klinische behandelingen intensief aan uw herstel. Good Hope GGZ en alcoholkliniek Rustenburg zijn van mening dat alcoholisme niet met een algemene behandeling kan worden bestreden. Daarom krijgt iedere cliënt tijdens de opname een geïndividualiseerd en uitgebreid rehabilitatiebehandelprogramma, dat volledig gericht is op de persoonlijke zorgvraag en situatie. 

Rustenburg staat aan de rand van Kaapstad. Hier verblijft u in de buurt van wijngebieden en met uitzicht op de bergen in het binnenland. Het terrein rond Rustenburg is groen en heuvelachtig en bestaat uit meerdere gebouwen, waaronder overnachtingsaccommodaties en ontspanningsruimtes. In deze gesloten maar uitnodigende omgeving wijdt u zich in alle rust aan uw behandeling.

een gezonder, gelukkiger leven

Opname afkickkliniek

alcohol Rustenburg

Om zich te laten opnemen voor alcohol kunt u een online afspraak maken voor een intakegesprek. Hierbij geeft u zelf de datum en het tijdstip aan. Contact opnemen kan ook telefonisch of via het antwoordformulier.


NEEM VANDAAG NOG CONTACT OP MET GOOD HOPE