Good Hope Health Care BV is een WTZI-geregistreerde GGZ-dienstverlener.

Afkickkliniek Alcohol:
Kies voor Good Hope GGZ

inleiding

Afkickkliniek

alcohol

Om van een alcoholverslaving af te komen is opname in een kliniek vaak het best. Zelf afkicken van alcohol is namelijk erg moeilijk. Het vereist veel discipline om alcohol te laten staan en te voorkomen dat u opnieuw gaat drinken. Een alcoholkliniek biedt u de verslavingshulp die u nodig heeft, zonder steeds weer in de verleiding te komen. In een afkickkliniek alcohol van Good Hope krijgt u geïndividualiseerde zorg in een professionele setting.

Pak uw leven terug op met een behandeling tegen alcoholverslaving

Wanneer is er sprake

van een alcoholverslaving?

Als u zich wilt laten opnemen voor alcohol is het van belang dat u toegeeft dat u een drankprobleem hebt. Accepteren dat u de hulp van een opname kliniek alcoholisme nodig heeft, is de eerste stap op weg naar een leven zonder drank. Verder moet u voldoende gemotiveerd zijn om van uw verslaving af te komen. Indien de juiste motivatie ontbreekt, is de kans dat u terugvalt naar alcoholmisbruik een stuk groter. Om zich in alcoholkliniek Rustenburg te laten opnemen, kunt u een afspraak maken op het hoofdkantoor van Good Hope GGZ in Amsterdam. Er vindt dan een intakegesprek plaats, zodat wij meer inzicht te krijgen in uw verslaving, de achtergronden ervan, de problemen die u ervan ondervindt, uw behandel- en medicatiegeschiedenis en uw motivatie. Hoe groot deze motivatie is, is voor ons overigens geen doorslaggevend criterium om af te zien van opname afkickkliniek alcohol Rustenburg.

 

alcohol-addiction-treatment-tharagay-rehab-cape-town-alcoholism-symptoms.jpg

Een verslaving aan alcohol ontwikkelt zich doorgaans ongemerkt. Er bestaat echter geen vastomlijnde definitie van. Hoeveel glazen u per week drinkt is dus niet doorslaggevend. Bepalend bij een verslaving zijn waarom, in welke situatie en of u elke dag drinkt. 

Alcoholgebruik vanwege pijnklachten, stress, sociale omstandigheden, tijdens andere moeilijke momenten, om u geestelijk beter te voelen of uit gewoonte zijn indicaties dat u mogelijk verslaafd bent. Indien er ontwenningsverschijnselen optreden die aanhouden tot de volgende keer dat u alcohol drinkt, heeft u een vergevorderde alcoholverslaving. U doet er dan goed aan om te minderen of te stoppen.

Hoe kunt u

afkicken van alcohol?

Een effectieve manier om af te kicken van alcohol is door middel van klinische opname via Good Hope. In onze kliniek krijgt u professionele hulp en begeleiding van experts. Daarbij worden therapieën en behandelmethodes gebruikt waarvan bewezen is dat ze het gewenste resultaat opleveren. Wij bieden echter altijd maatwerk. In een afkickkliniek alcohol van Good Hope ontvang u dus 100% op uw behoeften afgestemde verslavingszorg.

Rustenburg-Addiction-treatment-options

Waar kunt u terecht bij

een Good Hope alcoholkliniek?

Als u met de hulp van Good Hope wilt stoppen met alcohol, komt onze afkickkliniek Rustenburg daar het meest voor in aanmerking. Deze is gevestigd in een buitenwijk van Kaapstad in Zuid-Afrika. Onze cliënten verblijven hier in een rustige omgeving, waar zij zich zonder afleiding volledig kunnen richten op stoppen met drinken. Het uitgangspunt is dat een verslaving alleen in een aantrekkelijke en uitnodigende ambiance permanent kan worden overwonnen. 

De verslavingskliniek Rustenburg voor alcoholverslaving ligt op een groen en waterrijk terrein van drie hectare. Hierop zijn diverse gebouwen gevestigd, waar individuele programma’s en groepstherapieën worden gegeven. Het complex heeft verder overnachtings- en verblijfsaccommodaties, een eetzaal, ontspannings- en sportruimtes en een patio.

Werkwijze bij opname

afkickkliniek alcohol

Voor een doorverwijzing naar een afkickkliniek drank kunt u tijdens werkdagen telefonisch contact opnemen met Good Hope in Amsterdam. Ook is het mogelijk om via onze website een afspraak voor een intakegesprek te maken op een dag en tijdstip van uw voorkeur. We bespreken dan onder meer uw verslaving en privéomstandigheden, zodat we een beeld krijgen van uw situatie. Good Hope heeft geen wachtlijsten. Daardoor kunt u snel terecht bij onze alcoholkliniek. Om de opname vergoed te krijgen, heeft u alleen een verwijzingsbrief van uw huisarts nodig. Deze kunnen wij eventueel voor u aanvragen. Het reisarrangement en de toelatingsbeoordeling voor de afkickkliniek alcohol regelen wij eveneens.

Behandeling alcoholkliniek

inclusief nazorg

Een behandelprogramma in ontwenningskliniek alcohol Rustenburg duurt meestal enkele weken. Als extra ondersteuning adviseren wij u om aansluitend het nazorgprogramma te volgen. Dit vindt wekelijks plaats op onze locatie in Amsterdam. Tijdens het nazorgprogramma leert u terugvalrisico’s te herkennen en om te gaan met triggers die u mogelijk kunnen aanzetten om weer alcohol te drinken. Zo wordt uw terugkeer naar een alcoholvrij leven definitief.

een gezonder, gelukkiger leven

Pak je leven

terug op