Afkicken van heroïne:
Hoe begin ik?
Hoe afkicken van heroïne?
Wanneer u verslaafd bent aan heroïne, is het erg moeilijk om daarmee te stoppen. Het gebruik ervan leidt zeer snel tot lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid, waardoor van heroine afkicken veel van u vraagt. Om van een heroïneverslaving af te komen is professionele begeleiding dan ook noodzakelijk. Daarvoor kunt u terecht bij de klinieken van Good Hope GGZ. Als een van de weinige Nederlandse instellingen voor hulp en zorg bij afkicken hebben wij specifieke behandelprogramma’s gericht op heroïneverslaving.
Wat is een
heroïne verslaving?
Heroïne is zeer verslavend. Bij gebruik is men doorgaans al vanaf de eerste keer verslaafd aan heroïne. De roes die heroïne geeft, kenmerkt zich door een intens gevoel van gelukzaligheid. Dat gevoel begint kort na de toediening van het middel en houdt enkele uren aan. Om de daaropvolgende keren hetzelfde effect te bereiken, is de dosis van het eerste gebruik echter niet meer toereikend. Dit zorgt ervoor dat u steeds meer nodig hebt, waardoor afkicken van heroïne steeds moeilijker wordt. Omdat het een van de meest verslavende harddrugs is, wordt bovendien een groot deel van de dag erdoor in beslag genomen. Het resultaat is dat de heroïneverslaving tot vrijwel alle aspecten van het leven doordringt en de kwaliteit ervan ernstig aantast.
Risico's
van heroïnegebruik
Heroïne leidt in korte tijd tot een lichamelijke afhankelijkheid. Deze afhankelijkheid wordt vervolgens de eigenlijke drijfveer voor het gebruik van heroïne. Wanneer u het middel niet neemt, uit zich dat namelijk al snel in lichamelijke ontwenningssymptomen. Omdat voor het bestrijden van deze afkickverschijnselen heroïne nodig is, zult u het dus steeds opnieuw moeten toedienen. Door dit frequente gebruik in combinatie met de daarmee optredende gewenning, is de kans op een overdosis verreweg een van de grootste risico’s van heroïne. Behalve dat het lichaam afhankelijk wordt van het middel, zorgt het tevens voor lichamelijke klachten. Op korte termijn verhoogt heroïne de kans op infecties en epileptische aanvallen. Doordat het de hoestreflex onderdrukt, komen daarnaast longontstekingen vaak voor. Andere klachten zijn obstipatie en braken. Langdurig gebruik kan leiden tot een afnemend hongergevoel resulterend in ondervoeding, het minder gevoelig worden voor ziektesignalen van het lichaam en het opzwellen van het longweefsel met ademhalingsproblemen als gevolg.
Heroïneverslaving, vind je vrijheid terug.
Afkicken heroïne en
onthoudingsverschijnselen
De hierboven vermelde symptomen zijn het directe resultaat van heroïnegebruik. In aanvulling daarop komen bij afkicken heroïne verschijnselen van een andere aard voor. De ontwenningsverschijnselen beginnen reeds enkele uren na het laatste gebruik en kunnen bestaan uit hartkloppingen, hoge bloeddruk, een afwisselend stijgende en dalende lichaamstemperatuur, een loopneus, het zich verwijden van de pupillen, spierpijn, buikkrampen, diarree en een aanhoudende neiging tot geeuwen. Psychische klachten die zich bij stoppen met heroïne vaak voordoen zijn onrust en gevoelens van angst. Op de tweede en derde dag na de laatste roes bereiken de ontwenningsverschijnselen van afkicken van heroïne hun hoogtepunt. Overigens zijn deze niet voor iedere gebruiker hetzelfde. Bepalend voor de ernst en intensiteit van afkickverschijnselen heroïne is hoelang u de verslaving al hebt. Ook uw algemene lichamelijke en geestelijke conditie speelt een rol.
Wat kunt u doen
bij afkicken van heroïne?
Door de ingrijpende onthoudingsverschijnselen is het niet gemakkelijk om af te kicken van heroïne. Zeker wanneer u dit zelfstandig wilt doen. Hoewel thuis afkicken heroïne bij sommige gebruikers het gewenste resultaat geeft, kan dit vanwege de geestelijke en lichamelijke klachten zeer gevaarlijk zijn. Een van de beste tips afkicken heroïne is dan ook het zoeken van professionele hulp.
een gezonder, gelukkiger leven
Heroïne afkicken in
Good Hope GGZ verslavingskliniek
Op voorhand valt niet te zeggen hoe afkicken van heroine het best kan worden aangepakt. Er bestaat namelijk geen vaste behandelmethode die voor elke verslaafde gegarandeerd werkt. In een verslavingskliniek van Good Hope GGZ krijgt u daarom een afkickprogramma dat helemaal is afgestemd op uw situatie. Bel of mail ons voor een intakegesprek. In overleg met u gaan we dan na welke zorg u bij afkicken heroine nodig heeft. Zo keert u op een veilige manier terug naar een verslavingsvrij en normaal leven.