Opname in een afkickkliniek bij
drugsverslaving

Verslaafd aan drugs?

Wanneer u wilt stoppen met het gebruik van drugs, is opname in een instelling voor verslavingszorg in veel gevallen wenselijk. Bij langdurig drugsgebruik ontwikkelt men namelijk een geestelijke en lichamelijke afhankelijkheid, die zonder professionele hulp moeilijk is te doorbreken. In een drugs afkickkliniek krijgt u de zorg en ondersteuning die daarbij nodig is.

afkickkliniek-drugs

INZICHT

Wat kan een verslaafde

doen om te stoppen met drugs?

Of iemand die verslaafd is zonder klinische opname kan afkicken van drugs, hangt af van een aantal zaken. De belangrijkste daarvan zijn de frequentie waarmee men drugs gebruikt en de reden van het gebruik. Mensen die vaak gebruiken hebben doorgaans echter ook een hoge verslavingsgevoeligheid en bijkomende achterliggende problemen. De combinatie daarvan leidt tot een ernstige psychische en lichamelijke verslaving, waarvoor een opname in een drugs afkickkliniek de beste oplossing is. Good Hope GGZ en haar partner verslavingskliniek Rustenburg helpen van uw drugsgebruik af te komen.

Doel en behandelingsmethode

Afkickkliniek drugs-

Good Hope GGZ

De partnerkliniek van Good Hope GGZ is gevestigd in Zuid Afrika. In onze kliniek in Zuid Afrika wordt u behandeld in een gesloten omgeving, waar de verleidingen waaraan u in het dagelijks leven blootstaat geen grip op u hebben. Het is bewezen dat een behandeling in een kliniek ver weg betere resultaten geeft dan een klinische opname bij u in de buurt. Omdat onze drugs afkickkliniek in Kaapstad staat, verblijft u er dag en nacht. 

Op het terrein zijn accommodaties om te overnachten en is ook gelegenheid voor sport en ontspanning. Overdag vinden er verspreid over diverse gebouwen individuele therapieën en groepstherapieën plaats, maar u kunt 24 uur per dag op de professionele begeleiding van onze counselors en medewerkers rekenen. Welke verslavingsbehandelingen cliënten krijgen, verschilt per persoon. Om met succes zowel lichamelijk als lichamelijk af te kicken van drugs is voor iedere verslaafde namelijk een andere behandeling vereist. Daarom krijgt u bij Good Hope GGZ persoonlijk aandacht, met geïndividualiseerde programma’s die gericht zijn op uw behoeften en situatie. Verder verzorgt de afkickkliniek drugs als u dit nodig heeft ook psychiatrische ondersteuning

 

Doel en behandelingsmethode

Starten behandeling in drugs afkickkliniek

nazorg van Good Hope GGZ

Als u besloten heeft om te stoppen met drugs te gebruiken, kunt u zich aanmelden voor een intakegesprek op de hoofdvestiging van Good Hope GGZ verslavingskliniek in Amsterdam. U kunt zelf een datum hiervoor uitkiezen en vastleggen via onze website, maar telefonisch of via e-mail contact opnemen is eveneens mogelijk. Voorafgaand aan de opname in onze afkickkliniek drugs vindt indien nodig eerst een detoxbehandeling plaats in een medische instelling. Om opname in een drugs afkickkliniek te laten vergoeden door u zorgverzekeraar, is een verwijsbrief van uw huisarts noodzakelijk. Wij helpen u desgewenst met het verkrijgen van dit document en regelen ook uw reispapieren en toelatingsbeoordeling voor afkickkliniek drugs. Na beëindiging van uw klinische verslavingsbehandeling bieden wij een uitgebreid nazorgprogramma. Hierin geven wij adviezen om uw dagelijkse leven weer op te pakken, zonder dat u terugvalt in drugsgebruik. Onze aftercare bestaat onder meer uit groepsbijeenkomsten op de Good Hope-locatie in Amsterdam.

Opname-afkickkliniek-goodhope

Neem vandaag nog contact

op met Good Hope GGZ

Op zoek naar een beter leven, zonder drugsverslaving? Neem vandaag nog contact op met Good Hope GGZ. Samen kiezen wij voor een gelukkig en gezond leven. Een leven zonder verslaving.